Ovariële kanker, eenmaal beschouwd als een van de meest dodelijke oncologische ziekten, neemt nu aanzienlijk minder levensleven. Wetenschappers van Columbia University in de VS kwamen tot deze conclusie.

Lange tijd betekende de diagnose van eierstokkanker eigenlijk de doodsvonnis voor een vrouw, aangezien deze ziekte een zeer hoge mortaliteit heeft gemarkeerd. Maar nu zijn de vertegenwoordigers van de prachtige verdieping veel vaker gewonnen dan een paar decennia geleden, zoals Amerikaanse onderzoekers geïnstalleerd.

Ongeveer 21 duizend Amerikanen zullen deze diagnose in 2015 horen, zoals de American Cancer Community gelooft. Ongeveer 14 duizend vrouwen zullen sterven aan deze ziekte. Maar hun kansen op de overwinning over de kanker van de eierstokken vandaag is veel hoger dan slechts één generatie terug. Onderzoekers analyseerden 50 duizend vrouwen die deze diagnose kregen van 1975 tot 2011.

Ze hielden rekening met de ontwikkeling van het algemeen geneesmiddel en kwamen erachter dat in 2006 een vrouw met eierstokkanker 50% meer kansen was om de ziekte te verslaan dan in 1975. Dit werd mogelijk gemaakt door nieuwe medicijnen, vroege diagnosemethoden, chemotherapie-medicijnen, evenals middel om deze medicijnen aan patiënten met eierstokkanker te leveren. In de periode van 1975 tot 2011 verbeterden de tarieven van overleving van vrouwen met alle stadia van eierstokkanker.

Tegelijkertijd, in de eerste fase, overleving aangehaald met 51%, en in de derde en vierde – met 49%. Helaas wordt de eierstokkanker zeer zelden in een vroeg stadium ontdekt, omdat zijn karakteristieke symptomen, zoals stoornissen van menstruatie, pijn in het onderste deel van de buik, verhoogt of gewichtsverlies, gematigd of volledig onmerkbaar zijn.